Kiszonki zawierają w sobie wiele cennych składników zdrowotnych. Są między innymi źródłem witaminy C, E i betakarotenu. Wykazują także korzystne działanie na mikroflorę jelitową. Pomimo ich właściwości zdrowotnych, nie każdy może spożywać kiszonki. W niektórych przypadkach mogą one doprowadzić do poważnych problemów zdrowotnych lub potęgować istniejące przypadłości. Warto uważnie obserwować swój organizm, i w razie potrzeby wykluczyć kiszonki z diety.
Te osoby nie powinny jeść kiszonek
Takie osoby powinny wykluczyć ze swojej diety ogórki kiszone, kapustę kiszoną i inne kiszonki. W przypadku takich przypadłości zdrowotnych należy zrezygnować ze spożywania kiszonek. Szczegóły w naszej galerii:
Aktualne promocje w Lidlu
Pasta jajeczna z awokado
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?