MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 100 g gorzkiej czekolady, 50 g masła, 2 jajka, 4...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery na ciepło. Zobacz TOP przepisy na jesień i zimę, z czekoladą lub owocami - proste i szybkie

Fondant czekoladowy/ciastko lawa

Składniki: 100 g gorzkiej czekolady, 50 g masła, 2 jajka, 4 łyżki cukru, szczypta soli, 1 łyżka mąki
Wykonanie: foremki smarujemy masłem i oprószamy mąką. Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, na gładką masę. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i sól. Krótko mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę. Mieszamy. Dodajemy roztopioną masę czekoladową. Mieszamy. Wlewamy do foremek. Pieczemy 8 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Wyjmujemy z piekarnika. Odczekujemy 1-2 minuty. Delikatnie wykładamy na talerzyki.

Zobacz również

Bal ponad 300 abstynentów z całej Polski.40 lat Stowarzyszenia Przystań z SieradzaFOT

Bal ponad 300 abstynentów z całej Polski.40 lat Stowarzyszenia Przystań z SieradzaFOT

Domowy trik Cioci Krysi mszyce. Dzięki temu pozbędziesz się tych szkodników

NOWE
Domowy trik Cioci Krysi mszyce. Dzięki temu pozbędziesz się tych szkodników

Polecamy

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”