Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają...
fot. pixabay

Tak musisz przechowywać żywność w lodówce, żeby się nie zepsuła. Oto 5 sprawdzonych trików [lista]

Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają szczególnie prawidłowego przechowywania. Są to takie, w których najszybciej rozwinąć się mogą drobnoustroje, a te odpowiedzialne są za zatrucia pokarmowe.
W środkowej części lodówki mamy między 4 a 7 stopni (zwykle temperatura oscyluje w granicach 5 st. C). Tutaj warto układać ser, twaróg, mięso, wędliny, ryby.

Zobacz również

Mistrzostwa Pierwszej Pomocy w Radomiu [ZDJĘCIA]

Mistrzostwa Pierwszej Pomocy w Radomiu [ZDJĘCIA]

Rewelacyjny koncert Kasi Moś, Mileny Lange i Olivii Hausner w Stalowej Woli [ZDJĘCIA]

Rewelacyjny koncert Kasi Moś, Mileny Lange i Olivii Hausner w Stalowej Woli [ZDJĘCIA]

Polecamy

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa

Spotkanie z nią może źle się skończyć. Czy poparzenie pokrzywą jest zdrowe?

Spotkanie z nią może źle się skończyć. Czy poparzenie pokrzywą jest zdrowe?

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło