Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pstrąg z zieloną czubricą

Robert Orzechowski
Pstrąg z zieloną czubricą
Pstrąg z zieloną czubricą Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Pstrąg z zieloną czubricą.

Czas : 30 minut + 4 godziny marynowanie

Składniki :
2 kawałki filetu pstrąga
1 cytryna ( sok )
sól morska
1 łyżeczka grubo mielony kolorowy pieprz
szczypta przyprawy ,, Zielona czubrica ,,
1 płaska łyżeczka miodu
2 łyżki masła
olej
mąka
czarnuszka do dekoracji ( i dla smaku )
Filety z pstrąga ułożyć w zamykanym pojemniczku . Zrobić marynatę z soku cytrynowego, 2 łyżek oleju , miodu i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu i szczypty czubricy .Zalać rybę i zostawić w lodówce na godzinę .
Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi . Osolić -posypać mąką .
Na patelni rozgrzać olej . Smażyć pstrąga na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać posypany czarnuszką i kolorowym pieprzem .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto