MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso to produkt, który aż się prosi o umycie. Jest raczej...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Mięso

Mięso to produkt, który aż się prosi o umycie. Jest raczej niemiłe w dotyku i nikt nie ma ochoty go dotykać zaraz po wyjęciu z opakowania. Jednak umycie go w zlewie to duży błąd! Woda nie zabije zarazków, a przyczyni się do ich rozprzestrzeniania. Silny strumień rozpryskuje bakterie na zlew i blat, a nawet na suszarkę do naczyń. Wówczas w tych miejscach bakterie, które tam trafiły żyją dalej, rozwijają się i przenoszą się na inne rzeczy i produkty. Jedynym skutecznym sposobem na pozbycie się zarazków z mięsa jest wysoka temperatura podczas gotowania, smażenia czy pieczenia.

Zobacz również

Propozycje na nadchodzący weekend (17-19 maja) w powiecie miechowskim

NOWE
Propozycje na nadchodzący weekend (17-19 maja) w powiecie miechowskim

Kleszcze afrykańskie. Czy są groźne? Naukowcy podejmują akcję

Kleszcze afrykańskie. Czy są groźne? Naukowcy podejmują akcję

Polecamy

II LO w Radomsku gości uczennicę z Francji. To część międzynarodowego projektu

II LO w Radomsku gości uczennicę z Francji. To część międzynarodowego projektu

Mężczyzna stracił 1,5 tysiąca złotych po tym, jak udostępnił swój kod blik

Mężczyzna stracił 1,5 tysiąca złotych po tym, jak udostępnił swój kod blik

Nowi funkcjonariusze i funkcjonariuszki złożyli ślubowanie

Nowi funkcjonariusze i funkcjonariuszki złożyli ślubowanie