MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Krakowski zespół .WAVS prezentuje singiel "Diamenty" [WIDEO]

Krakowski zespół .WAVS prezentuje singiel "Diamenty" [WIDEO]

Znamy wyniki wyborów uzupełniających do Rady Gminy Lipinki

Znamy wyniki wyborów uzupełniających do Rady Gminy Lipinki

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Lipnie, (23.06-29.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Lipnie, (23.06-29.06.2024)

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

9 wskazówek, jak ochłodzić psa w gorący dzień. Stosuje je, a twój pupil będzie zdrowy

O TYM SIĘ MÓWI
9 wskazówek, jak ochłodzić psa w gorący dzień. Stosuje je, a twój pupil będzie zdrowy