Kuchenne Rewolucje pod Dobrzyniem nad Wisłą. Kiedy odcinek w TVN?

Justyna Juszczyńska
Justyna Juszczyńska
Wiemy kiedy odcinek Kuchennych Rewolucji pod Dobrzyniem nad Wisłą zostanie wyemitowany w TV.

Odcinek popularnego programu Magdy Gessler z Glewa zobaczymy już 17 października.

Restauracja zmieniła nazwę. Niegdyś "Pod zachrypniętym Kogutem" teraz nazywa się Gospoda "Pod rumianym jabłkiem"

Tak odcinek zapowiada TVN.
Glewo to niewielka wieś malowniczo położona nad samym brzegiem Wisły, nieopodal Włocławka. To właśnie tutaj wymarzone miejsce do życia znalazło małżeństwo Ola i Marek wraz z dorosłym już synem Mateuszem.

Kupione w Glewie stare gospodarstwo szybko wyremontowano. Para zakochała się w oszałamiającym widoku na Wisłę, a Marek docenił wielki sad, w którym rosną stare, rzadko już spotykane odmiany jabłoni. Dzięki jego staraniom ogród wciąż kwitnie i owocuje. Mateusz prowadzi z kolei ekologiczną hodowlę kur niosek. Ola, która uwielbia gotować i bardzo lubi ludzi postanowiła otworzyć własną gospodę, w wyremontowanej kamiennej oborze. Korzysta głównie z lokalnych przepisów i ekologicznych produktów. Gospoda „Pod zachrypniętym kogutem” nigdy nie przynosiła dużych zysków, ale w sezonie zaglądało tu sporo osób, co pozwalała na utrzymanie miejsca.

Niestety, czas spokoju został przerwany przez tragiczne wydarzenie. Podczas pożaru rodzina straciła dosłownie wszystko. Szczęśliwie udało im się odbudować dom. Kolejne problemy pojawiły się, kiedy Ola poważnie zaniemogła. Jej wielomiesięczna niedyspozycja praktycznie uniemożliwiła funkcjonowanie gospody. Zarówno Marek, jak i Mateusz nie potrafili zająć się miejscem, tak dobrze, jak ona. Kiedy Ola po 5 miesiącach od operacji wróciła do pracy, sytuacja restauracji była naprawdę fatalna. „Pod zachrypniętym kogutem” nie posiada też szyldu i reklamy, co może być jednym z powodów braku gości. Turyści zjawiają się tu jedynie w sezonie letnim, ale to nie wystarcza na utrzymanie miejsca. Czy „Kuchenne rewolucje” i Magda Gessler pomogą właścicielom?

Zaglądamy do restauracji "Pod Zachrypniętym Kogutem". Jak się zmieniła po wizycie Magdy Gessler? Co możemy tam zjeść i jakie ceny obowiązują? Sprawdź!

Rewolucja w restauracji "Pod zachrypniętym Kogutem" teraz nazywa się Gospoda "Pod rumianym jabłkiem"

Magda Gessler zaproponowała nowe potrawy, które cieszą się uznaniem gości. Wśród nich pulpety z kaczki.

Lokal cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Już kilkukrotnie informowano o braku wolnych stolików.

Od piątku program można już oglądać w serwisie player.pl - KLIKNIJ TUTAJ I OGLĄDAJ

Co można zjeść w odmienionej restauracji?

,center>

Wideo

Materiał oryginalny: Kuchenne Rewolucje pod Dobrzyniem nad Wisłą. Kiedy odcinek w TVN? - Gazeta Pomorska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie