MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Radni zadecydują o rozszerzeniu strefy płatnego parkowania w Krakowie

NOWE
Radni zadecydują o rozszerzeniu strefy płatnego parkowania w Krakowie

Uczniowie poznali wyniki egzaminu ósmoklasisty. Małopolska znów jednym z liderów

NOWE
Uczniowie poznali wyniki egzaminu ósmoklasisty. Małopolska znów jednym z liderów

Polecamy

Najlepszy sos z kurek do ziemniaków. Z tego przepisu zawsze się udaje

NOWE
HIT DNIA
Najlepszy sos z kurek do ziemniaków. Z tego przepisu zawsze się udaje

Jaki strój kąpielowy wybrać dla siebie i dziecka? Te kolory doradzają strażacy

Jaki strój kąpielowy wybrać dla siebie i dziecka? Te kolory doradzają strażacy

Te zabiegi medycyny estetycznej zrobisz latem. Oto rady ekspertki

Te zabiegi medycyny estetycznej zrobisz latem. Oto rady ekspertki