MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie brukselki powyżej 10 minut sprawia, że z warzywa...
fot. pixabay

Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka. Tego mogłeś nie wiedzieć o brukselce

Gotowanie brukselki powyżej 10 minut sprawia, że z warzywa uwalniają się gorzkie i nieapetycznie pachnące związki, pochodne fenylotiomocznika.
Co ciekawe, niektórzy ludzie za sprawą genów odczuwają smak tych związków intensywniej od innych.

Zobacz również

Policja z Kłobucka zatrzymała kobietę jadącą ponad 100km/h w terenie zabudowanym!

Policja z Kłobucka zatrzymała kobietę jadącą ponad 100km/h w terenie zabudowanym!

Motocykliści przejęli Rynek w Kielcach. Zobacz zdjęcia

Motocykliści przejęli Rynek w Kielcach. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Oferta sieci handlowych na Dzień Dziecka. Same hity w gazetkach

Oferta sieci handlowych na Dzień Dziecka. Same hity w gazetkach

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?