MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

To już przedostatni mecz siatkarzy w Lublanie. Serbowie rywalem Polaków

To już przedostatni mecz siatkarzy w Lublanie. Serbowie rywalem Polaków

XV Grand Prix Mysłowic. Biegacze stanęli na starcie mimo deszczu - zobacz ZDJĘCIA

XV Grand Prix Mysłowic. Biegacze stanęli na starcie mimo deszczu - zobacz ZDJĘCIA

Polecamy

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa

Pamiętaj, by je odkleić! Naklejki na bagażu mogą sprawić ci kłopoty

Pamiętaj, by je odkleić! Naklejki na bagażu mogą sprawić ci kłopoty