6 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki: 4 średnie jabłka, garść rodzynek, 2 pełne łyżki...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/ba/65/65562b457408e_o_large.jpg)
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Desery na ciepło. Zobacz przepisy na słodkości idealne na jesień i zimę, z owocami lub czekoladą
Jabłka pieczone
Składniki: 4 średnie jabłka, garść rodzynek, 2 pełne łyżki płynnego miodu, 20 g orzechów włoskich, pół łyżeczki cynamonu
Wykonanie: jabłka myjemy, odcinamy górę z ogonkiem, wydrążamy, usuwając gniazda nasienne (nożykiem lub specjalnym narzędziem). Mieszamy rodzynki z miodem, cynamonem i orzechami. Mieszankę wkładamy do wydrążonych jabłek. Oprószamy jabłka cynamonem i zamykamy odkrojoną częścią z ogonkiem. Pieczemy na blasze lub w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach około 40 minut.