MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 4 średnie jabłka, garść rodzynek, 2 pełne łyżki...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery na ciepło. Zobacz przepisy na słodkości idealne na jesień i zimę, z owocami lub czekoladą

Jabłka pieczone

Składniki: 4 średnie jabłka, garść rodzynek, 2 pełne łyżki płynnego miodu, 20 g orzechów włoskich, pół łyżeczki cynamonu
Wykonanie: jabłka myjemy, odcinamy górę z ogonkiem, wydrążamy, usuwając gniazda nasienne (nożykiem lub specjalnym narzędziem). Mieszamy rodzynki z miodem, cynamonem i orzechami. Mieszankę wkładamy do wydrążonych jabłek. Oprószamy jabłka cynamonem i zamykamy odkrojoną częścią z ogonkiem. Pieczemy na blasze lub w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach około 40 minut.

Zobacz również

Blue Bow Marta Wagner Wedding Planner. Specjalistka od idealnych ślubów
Artykuł sponsorowany

NOWE
Blue Bow Marta Wagner Wedding Planner. Specjalistka od idealnych ślubów

Ostry atak żony premiera Netanjahu na Siły Obronne Izraela. Co na to jej mąż?

NOWE
Ostry atak żony premiera Netanjahu na Siły Obronne Izraela. Co na to jej mąż?

Polecamy

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

NOWE FAKTY
Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

Dzieci w edukacji domowej: ile uczy się poza szkołą? Są nowe dane

Dzieci w edukacji domowej: ile uczy się poza szkołą? Są nowe dane